Ρέικι

reiki

Η παγκοσμίως γνωστή θεραπευτική τεχνική, στηριγμένη στην αγάπη., που ενεργεί στο νου και στο σώμα του θεραπευόμενου φέροντας αρμονία και ίαση στη ζωή του.

Τι είναι το Ρέικι

Το ΡΕΙΚΙ είναι μια φυσική ενεργειακή θεραπεία, που συμβάλλει στην ισορροπία του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος. Γίνεται αναφορά γι’ αυτήν, σε Σανσκριτικά ιερά κείμενα ηλικίας 2.500 ετών. Ο Δρ. Μικάο Ουσούι κατόπιν εσωτερικής καθοδήγησης έφερε στο φως αυτή την αρχαία θεραπευτική μέθοδο. Το “Ρέικι” είναι ιαπωνική λέξη που σημαίνει “συμπαντική ενέργεια ζωής”.

Συνεδρίες

Το άτομο που δέχεται Ρέικι, φορώντας όλα του τα ρούχα, ξαπλώνει σε ένα τραπέζι μασάζ. Αυτός που προσφέρει Ρέικι, ακουμπά απαλά τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματος του αποδέκτη, όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη και όπου υπάρχει δυσφορία ή πόνος. Μία ολοκληρωμένη συνεδρία έχει διάρκεια μιας ώρας περίπου.

Η θεραπεία δίνει σ’ αυτόν που το δέχεται ισορροπία, αρμονία και ακόμη μια αίσθηση πληρότητας, γαλήνης και υγειούς διάθεσης.

Κάθε αρρώστια που κάνει την εμφάνιση της στο σώμα είναι ένδειξη μιας ανισορροπίας στο συναισθηματικό και στο πνευματικό επίπεδο. Το Ρέικι βοηθάει στη συνειδητοποίηση της βασικής αιτίας του προβλήματος, ενδυναμώνει την αυτοθεραπευτική δυνατότητα του οργανισμού να βρει την ισορροπία του και την ίαση του. Το Ρέικι υποστηρίζει και εμπλουτίζει την ιατρική θεραπευτική αγωγή και έχει μια θετική επιρροή στην ψυχοθεραπεία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους όσους ασχολούνται με το μασάζ και άλλα θεραπευτικά επαγγέλματα.

Ρέικι σε νοσοκομεία:

Το Ρέικι εφαρμόζεται με επιτυχία σε συνδυασμό με την δυτική ιατρική.  Υπάρχουν νοσοκομεία στο εξωτερικό  που το ενσωματώνουν στην περίθαλψη και θεραπεία τους, κυρίως σε καρκινοπαθείς. ( HARTFORD HOSPITAL – USA / WASHINGTON HOSPITAL CENTER – USA / RAMON CAJAL MADRID )

Το ΡΕΙΚΙ δεν συνδέεται με καμία θρησκεία.

Ποιοί μπορούν να το μάθουν

Το Ρέικι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας, μόρφωσης και πεποιθήσεων. Διδάσκεται σε διήμερα σεμινάρια από δασκάλους Ρέικι ( 3ου βαθμού ). Υπάρχουν 3 επίπεδα εκπαίδευσης : το 1ο για αρχαρίους, το 2ο για αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν σαν θεραπευτές και το 3ο γι αυτούς που θέλουν να γίνουν δάσκαλοι .

Ημερομηνίες σεμιναρίων

Α΄ , Β΄ & Γ΄ βαθμού,  κατόπιν συνεννόησης.

Τα σεμινάρια γίνονται ομαδικά ( από 2-5 ) και ατομικά.

 

Υπεύθυνη: Μαρία Λεονί Γεωργοπούλου

email: info@omorfoskosmos.org
τηλ: 22949-40255,  6973247047